Muszáj szakembert hívni a mosógép zsanér cseréjéhez?

A mosógép ajtózsanér elöregedése, törése változatos problémákat okozhat a szóban forgó nagy berendezés működésében. Az első és talán a legszembetűnőbb ismertetőjel, ha a készülék vezérlőpanelja hibát jelez, és maga a gép nem indítja el a mosást. Az üzemzavar azzal magyarázható, hogy a modern berendezések már „érzik”, ha a mosógép zsanér nem biztosít megfelelő záródást, és ezért nem indul el a program.

Mosógép ajtózsanér

A mosógép zsanér masszív alkatrész, de nem örök életű

Még a legstrapabíróbb ajtózsanér is meghibásodik egyszer. Ennek oka lehet a rozsda vagy bármilyen fizikai sérülés. A probléma a gyors és szakszerű cserével orvosolható.

Mosógép zsanér cseréje házilag?

A címszereplő kérdésre egyértelmű a válasz: igen, méghozzá mindennemű tapasztalat nélkül is! A mosógép zsanér cseréje ugyanis egyáltalán nem ördöngös feladat, és ha már megvan az új alkatrész, néhány perc alatt kivitelezhető. Első lépésként el kell távolítanunk a mosógép ajtaját, majd az arra alkalmas szerszámmal lecsavarozni az elöregedett ajtózsanérokat. Amint ezzel megvagyunk, jöhet a csere, majd az ajtó újbóli felhelyezése. Az okozhat némi problémát, hogy egyes modern gépek esetében az egész ajtót szét kell szedni ahhoz, hogy egyáltalán hozzáférhessünk az említett alkatrészhez.

Mosógép ajtózsanér cseréje