Mentális egészség

A mindennapi életünkben fontos szerepet játszik a stressz és annak kezelése. Ha nem kezeljük jól vagy sehogy a stresszes helyzeteket, az rányomhatja a bélyegét az egészségi állapotunkra.

Mentális egészség

Betegségek kialakulását idézheti elő, gyengül az immunrendszer, depressziósak lehetünk, a családunk számára nem tudunk 100 százalékosan jelen lenni. Esetlegesen olyanokon vezethetjük le, akik nem tehetnek róla.

A stressz jelentkezhet munkahelyen, párkapcsolatban, de bárhol máshol is. Amennyiben a párkapcsolatban van jelen, mindenképp dolgoznunk kell rajta és tenni ellene. Meg kell próbálni megoldani a problémát, ha ez nem sikerül akkor bármilyen nehéz, ki kell lépni a kapcsolatból az egészségünk érdekében. Ha gyermek is van a környezetünkben, akkor a döntést nem csak a saját nevünkben hozzuk, hanem annak tudatában, hogy ők is részt vesznek a stresszes hangulatban.

Stressz

Amikor a stressz a munkahelyen ér minket, ugyancsak érdemes megoldani a dolgot, de ez nehezebb dolog. Természetesen a felettesek viselkedése, vagy a munkahelyi hangulat ellen nem sokat lehet tenni, ezért érdemes átgondolni a munkahelyváltást. Sok testi betegségre megoldás szokott lenni a munkahely mérgező környezetének elhagyása, amely sokszor teljes gyógyulással jár.

Munkahelyi stressz

Nem érdemes egy munkahelyen szenvedve stresszben élni, amit haza is viszünk és mérgezzük vele a környezetünket is. Az életet abból a szempontból kell élnünk, hogy a boldogságunk legyen a cél. Hiszen sem a rossz hangulat, a betegségek, sem a depresszió nem éri meg egyik esetben sem. Amennyiben gyermekünk is van, úgy azért kell törekedni a mentálisan egészséges életmódra, mert rájuk is kihathat ez a probléma.

Egészséges életmód