Ma 2015. június 30. kedd Pál napja van.
Nyitólap | Tudod-e? | Kisokos | Tanácsadók | Játékok | Jóslás | Horoszkóp | Eseménynaptár | Ajándékkereső

Szavazás

A SZAKÍTÁSRÓL
 
Advertisement

Bölcsesség

Évente egyszer menj olyan helyre, ahol még nem voltál.
 

Vicc

Végkövetkeztetés akkor keletkezik, ha már lusták vagyunk tovább gondolkodni.
 
 

 


Nyitólap arrow Love arrow Férfiak, szex és lélek
 


Férfiak, szex és lélek Nyomtatás E-mail

 Miből épül föl egy férfi másik nemmel kapcsolatos önértékelése? Olyan ez, mint egy mozaiktábla.

.

Tanítványaim körében sokféle képet láttam már. Érdekes végignéznünk, milyen meghatározó események, élmények, érzések formálják a mi mozaikunkat.
 
A férfivá fejlődés során meghatározó, hogy a szülőktől milyen elfogadást és szeretetet kaptunk, ha ennyi idő távlatából visszatekintünk (a szülő és az akkori gyermek tapasztaltalata e téren nem mindig esik egybe). Ugyancsak döntő, hogy milyen - támogatást, erőt elismerő -kapcsolat alakult ki az apával, mennyire sikerült megvalósítani a "mi férfiak" közös tábort, hogy meg tudják osztani egymással férfi élményeiket, az apa el tudja mondani életének tanulságait, csetléseit-botlásait, meg tudja osztani mindazt a fortélyt, amitől ő férfinak érzi magát. Nem az a fontos, hogy az apa tökéletes legyen, hanem, hogy őszinte, hús-vér ember, aki vállalja életének kevésbé csillogó pontjait is.

A papa mellett meghatározó a mama tápláló, növesztő szeretete. Sokáig ő az első számú nő, később megjelennek az 1. helyért versengő partnerek, akiknek akkor van nagyobb esélyük megélni az elismert, tisztelt, egyenrangú nő szerepét, ha a férfi leválása a mamáról feszültségmentes volt, vagy azzá vált. Az anyai szeretet hiánya miatt haragvó férfi a szeretőin veri el a port. Ha az anya korábban eltávolította maga mellől a kisfiút, most a férfi űzi el a nőket, ha az anyai figyelemben szenvedett hiányt, most mértéktelenül vágyik a nő odafigyelésére, törődésére, s a példák sora végtelen, ami mind arról szól, hogy valami „porszem" csúszott a gyerekkor gépezetébe. Lássuk be! A világ tele van porral, kevesen ússzák meg, hogy nekik ne jusson. Ne vessük ezért meg magunkat!

Könnyebb a párkapcsolatait megélni annak, akinek harmonikus kapcsolata van az anyjával, és magabiztosabb a férfi szerepben, ha apja lelki támogatását bírja. Tehát jó a jót erősíti, s a fájdalmas múlt a fájdalmakat gyarapíthatja, ha nem ismerjük föl, hogy amit elmulasztottak a szülők, azt társ már be nem pótolhatja - következmények nélkül. Pedig ez gyakran előfordul, amikor például a nő olyan szeretetre képes, mint az ideális anya. Engedi a férfinek, hogy „játszon”, ő pedig elnézően mosolyog a kis éretlenen. Felépíti a házat, szegény férfi pedig képtelen a felelős döntésekre, elcsábul néha más nők ágyába, nem tudja rendben tartani a dolgait, eldorbézolja a pénzt.

A "pótmama" mindent megold, ami kényelmes, de rejtett módon hat a kapcsolatra, s változásokat indukál a látható szférában is, például a férfi potenciájában. Nehéz felnézni ugyanis az öltönyös "kis pisisre", akinek meghódítása nem kihívás, mert nem gömbölyű, feszes popsi kell hozzá, hanem csupán a mama ízeit idéző babgulyás. A férfi sem úgy néz a nőre, mint egy szexis vadmacskára, és csupán szeretgetésre vágyva bújik a dús keblekhez. Kevésbé tüzes a szex, esetleg más nők lelkesítik a férfit, vagy a szilaj csődör fáradt bányalónak érzi magát, s rémülten hasonlítgatja magát statisztikák alapján az átlaghoz. Pedig nincs baj a férfiasságával, csak a "mama és gyerek" szerepű partnerek nem szexelnek - így találta ki a természet. Ez egyfajta genetikai védelem, függetlenül attól, hogy korábban ők nő-férfi szereposztásban léteztek.

A szerep-felborulás úgy sem előnyös, ha a férfi viselkedik apaként, s a nő végre talált egy pótpapát. Ilyen esetekben nagyon lényeges tisztán látni a szerepeket. Megbeszélni: ki, mire vágyik a másiktól, hogy jobban nőnek és férfinek érezhessék magukat. Ez egy fájdalmas folyamat, de komoly, jótékony hatása lehet a szexuális életre, és így az egész párkapcsolatra.

Látszólag az ilyen témaköröknek nem sok keresnivalójuk van a Kriston intim torna tréningen, de a tanfolyam nem csupán torna, hanem mélyen és részleteiben érint minden vonatkozást, aminek kihatása lehet nemiségünk teljesebb megélésére.

Kriston Andrea
pedagógus, az Intim torna módszer (KIT) kidolgozója
www.intimtorna.hu
T.: 06-30/21-21-637

Hozzászólás

Csak regisztrált felhasználó küldhet be hozzászólást!
Jelentkezz be, vagy regisztráld magad!

 


 

Loading...


Elfelejtett jelszó?
Advertisement

Időjárás

Budapest
17°C
Budapest 17°C | Debrecen 23°C | Kecskemét 19°C | Pécs 21°C | Szeged 17°C | Szolnok 18°C
ImpresszumAdatvédelemKapcsolatPartnereink