Ma 2016. szeptember 26. hétfő Jusztina napja van.
Nyitólap | Tudod-e? | Kisokos | Tanácsadók | Játékok | Jóslás | Horoszkóp | Eseménynaptár | Ajándékkereső

Szavazás

A SZAKÍTÁSRÓL
 
Advertisement

Bölcsesség

Ha szeretsz:mindened van, ha csak szeretnek: mindened lehetne, de semmid  sincs
 

Vicc

A férj a halálos ágyán:
- Drágám, be kell valljak valamit!
- Mit, drágám?
- Megcsaltalak.
- Tudom, drágám, azért mérgeztelek meg.
 
 

 


Nyitólap arrow Love arrow Férfiak, szex és lélek
 


Férfiak, szex és lélek Nyomtatás E-mail

 Miből épül föl egy férfi másik nemmel kapcsolatos önértékelése? Olyan ez, mint egy mozaiktábla.

.

Tanítványaim körében sokféle képet láttam már. Érdekes végignéznünk, milyen meghatározó események, élmények, érzések formálják a mi mozaikunkat.
 
A férfivá fejlődés során meghatározó, hogy a szülőktől milyen elfogadást és szeretetet kaptunk, ha ennyi idő távlatából visszatekintünk (a szülő és az akkori gyermek tapasztaltalata e téren nem mindig esik egybe). Ugyancsak döntő, hogy milyen - támogatást, erőt elismerő -kapcsolat alakult ki az apával, mennyire sikerült megvalósítani a "mi férfiak" közös tábort, hogy meg tudják osztani egymással férfi élményeiket, az apa el tudja mondani életének tanulságait, csetléseit-botlásait, meg tudja osztani mindazt a fortélyt, amitől ő férfinak érzi magát. Nem az a fontos, hogy az apa tökéletes legyen, hanem, hogy őszinte, hús-vér ember, aki vállalja életének kevésbé csillogó pontjait is.

A papa mellett meghatározó a mama tápláló, növesztő szeretete. Sokáig ő az első számú nő, később megjelennek az 1. helyért versengő partnerek, akiknek akkor van nagyobb esélyük megélni az elismert, tisztelt, egyenrangú nő szerepét, ha a férfi leválása a mamáról feszültségmentes volt, vagy azzá vált. Az anyai szeretet hiánya miatt haragvó férfi a szeretőin veri el a port. Ha az anya korábban eltávolította maga mellől a kisfiút, most a férfi űzi el a nőket, ha az anyai figyelemben szenvedett hiányt, most mértéktelenül vágyik a nő odafigyelésére, törődésére, s a példák sora végtelen, ami mind arról szól, hogy valami „porszem" csúszott a gyerekkor gépezetébe. Lássuk be! A világ tele van porral, kevesen ússzák meg, hogy nekik ne jusson. Ne vessük ezért meg magunkat!

Könnyebb a párkapcsolatait megélni annak, akinek harmonikus kapcsolata van az anyjával, és magabiztosabb a férfi szerepben, ha apja lelki támogatását bírja. Tehát jó a jót erősíti, s a fájdalmas múlt a fájdalmakat gyarapíthatja, ha nem ismerjük föl, hogy amit elmulasztottak a szülők, azt társ már be nem pótolhatja - következmények nélkül. Pedig ez gyakran előfordul, amikor például a nő olyan szeretetre képes, mint az ideális anya. Engedi a férfinek, hogy „játszon”, ő pedig elnézően mosolyog a kis éretlenen. Felépíti a házat, szegény férfi pedig képtelen a felelős döntésekre, elcsábul néha más nők ágyába, nem tudja rendben tartani a dolgait, eldorbézolja a pénzt.

A "pótmama" mindent megold, ami kényelmes, de rejtett módon hat a kapcsolatra, s változásokat indukál a látható szférában is, például a férfi potenciájában. Nehéz felnézni ugyanis az öltönyös "kis pisisre", akinek meghódítása nem kihívás, mert nem gömbölyű, feszes popsi kell hozzá, hanem csupán a mama ízeit idéző babgulyás. A férfi sem úgy néz a nőre, mint egy szexis vadmacskára, és csupán szeretgetésre vágyva bújik a dús keblekhez. Kevésbé tüzes a szex, esetleg más nők lelkesítik a férfit, vagy a szilaj csődör fáradt bányalónak érzi magát, s rémülten hasonlítgatja magát statisztikák alapján az átlaghoz. Pedig nincs baj a férfiasságával, csak a "mama és gyerek" szerepű partnerek nem szexelnek - így találta ki a természet. Ez egyfajta genetikai védelem, függetlenül attól, hogy korábban ők nő-férfi szereposztásban léteztek.

A szerep-felborulás úgy sem előnyös, ha a férfi viselkedik apaként, s a nő végre talált egy pótpapát. Ilyen esetekben nagyon lényeges tisztán látni a szerepeket. Megbeszélni: ki, mire vágyik a másiktól, hogy jobban nőnek és férfinek érezhessék magukat. Ez egy fájdalmas folyamat, de komoly, jótékony hatása lehet a szexuális életre, és így az egész párkapcsolatra.

Látszólag az ilyen témaköröknek nem sok keresnivalójuk van a Kriston intim torna tréningen, de a tanfolyam nem csupán torna, hanem mélyen és részleteiben érint minden vonatkozást, aminek kihatása lehet nemiségünk teljesebb megélésére.

Kriston Andrea
pedagógus, az Intim torna módszer (KIT) kidolgozója
www.intimtorna.hu
T.: 06-30/21-21-637

Hozzászólás

Csak regisztrált felhasználó küldhet be hozzászólást!
Jelentkezz be, vagy regisztráld magad!

 


 

Loading...


Elfelejtett jelszó?
Advertisement

Időjárás

Budapest
---
Budapest °C | Debrecen °C | Kecskemét °C | Pécs °C | Szeged °C | Szolnok °C
ImpresszumAdatvédelemKapcsolatPartnereink