Greenbox

Tetszett? oszd megShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Amióta ismét a filmes és reklám szakma felé vettem az irányt, egy majdnem 10 éves kihagyás után, bizony sok minden alakult át a piacon és tömegével jelentek meg az újítások. Mára már nem csak a hatalmas filmstúdiókban találhatók meg speciális effektek előállítására képes és alkalmas Greenbox vásznak, helységek, hanem akár „hétköznapi” fotóstúdiókban is. Ilyen például a G3 Stúdió Budapesten.

Mire is használható egy Greenbox stúdió?

Aki nem szakmabeli, az most biztosan azt sem tudja miről beszélek. Zöld doboz? Mi az. Semmi szín alatt nem szeretnék ebben a cikkben szakmai továbbképzést tartani, de röviden a lényeg a következő. Ezt a zöld háttér vásznas stúdiót arra fejlesztették ki, hogy bármilyen hátteret oda vetítve lehessen felvételeket készíteni és akár hosszabb műsorokat is gyártani. Biztos mindannyian láttatok már életetekben legalább egy időjárás jelentést.

Természetesen rengeteg példát lehetne sorolni, hiszen a Greenbox alkalmazásának millió és millió lehetősége van. Ugyanúgy lehet természetfilmes hátteret előállítani egy nyilatkozathoz, mint egy autóverseny kivetítését egy autós műsorhoz. Na az egy klasszikus iskola-példája a www.g3studio.hu – greenbox technológiának.

Greenbox fotóstúdióban???

Ez idáig tény és való, hogy ez a lehetőség a legnagyobb filmstúdiókban illetve televíziós cégeknél és stúdióikban volt elérhető. Ennek egyszerű volt az oka. Régen ez a technológia annyira megfizethetetlen volt, hogy más cégek nem is gondolhattak ennek az alkalmazására. De szerencsére fejlődik a technika és hosszú évek alatt leegyszerűsödött a gyártás-technológia is és mára már egy fotóstúdió számára is elérhető és kifizetődő egy Greenbox stúdió kiépítése és biztosítása az ügyfelek részére.

greenbox-hatter-G3-1024x303

A www.g3studio.hu – fotóstúdió abban zseniális, hogy mindezt normál műtermi áron biztosítja, rengeteg alapfelszerelést adva hozzá, és természetesen bármilyen extra igényt is ki tud elégíteni. A G3 Stúdió Greenbox terme, tökéletesen alkalmas olyan forgatásokra, ahol kevés szereplővel 3 D-s háttérben szeretnének reklám- sajtó vagy rövidebb filmeket gyártani és amelyekre, idáig nem volt az ügyfeleknek lehetőségük.

Volt egy ismerősöm, aki a lánykérés előtt szeretett volna egy vadvízi evezős filmet csinálni, és kvázi ezzel megkérni a barátnője kezét. Így a Greenbox Stúdiót kibérelve forgatták le a jelenetet és természetesen nem fogjátok kitalálni mi volt a válasz! Hát persze, hogy igen. Sőt!!! A barátnője, bocsánat, azóta felesége még meg is jegyezte, hogy nem félt a forgatás alatt? Amikor megtudta hogyan is történt a felvétel, napokig nevetett a sztorin. Azt mondta a halvány gyanú sem merült fel benne, hogy nem valódi a film.
Na. Ennyire valós felvételeket lehet készíteni mostantól mindenkinek a G3 Stúdió Greenbox termében, akinek szüksége lenne rá. Bármilyen igényt, kérést tud a Stúdió teljesíteni, nyugodtan keressétek fel őket Budapest XIII: kerületében. És nemcsak professzionális technikai arzenált, hanem végtelenül kedves és profi szakembereket is fogtok találni. Forgatásra fel!!!