Az Immergas gázkazánról

Tetszett? oszd megShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Az Immergas története

Aki kicsit is körülnézett már a fűtéstechnikai eszközök piacán, biztosan találkozott már az Immergas nevével. Caius Camillus mérnök és római hadvezér boldogan feszít és buzdít minket a termék megvásárlására. Az ő nevéhez fűződik a méltán híres római vízvezeték megtervezése és kiépítése, ami az akkori technika egyik csúcstermékének számított. Építtetett csatornarendszert, szivattyúkat, tartószerkezeteket, mindezt a krisztus utáni első században. Úgyhogy, ha valaki, hát ő biztosan tudja! 😉

Az Immergas vállalat maga nem büszkélkedhet ilyen évezredes hagyománnyal, ám így is több, mint ötven éve szerepel a piacon. 1964-ben alapították a céget, amely romantikusan egy kis garázsból indult három férfi álmaként. Hamar felismerték a gázkazánok népszerűségét, így erre is szakosodtak és a mai napig ez maradt a cég fő profilja. Elsőként építettek fali kazánt, majd beépített tárolóval rendelkező fali kazánt, és az első kondenzációs gázkazán is az ő nevükhöz fűződik.

Az Unión belül korábban is egyre inkább alapelvárás volt a turbós készülékek forgalmazása és a zárt égéstér. Ára miatt azonban még sokáig megtalálhatóak voltak a nyílt égésterű termékek, noha egyre kevésbé bizonyultak pénztárcabarát megoldásnak a turbós gázkazán termékekkel szemben. Az Unió aztán bevezette az ErP direktívát, mely véglegesen eltörölte ezeket a termékeket a piacról. Ennek tükrében a cég olyan megoldásokkal állt elő, melyek továbbra is elérhetőek az átlag háztartásokban, miközben eleget tesznek minden előírásnak.

immergas-kép1

Immergas Hungária

A rohamos fejlődésnek köszönhetően az Immergas egyre másra alapított leányvállalatokat az olasz székhely közelében. Az elsőt még 1994-ben nyitották, hazánkba valamivel később 2004-ben érkezett a cég. Az anyacég szellemiségét követve az olasz dizájnt igyekeznek ötvözni a német minőséggel. Ennek az aktivitásnak hála a magyarországi cég 2006-ban megkapta “A legdinamikusabban startoló magyar cég” díjat. Ez a visszajelzés nem csak a cégnek, de a hazai szektornak és a vásárlóknak is jelezte, hogy ez egy olyan márka, akivel érdemes számolni.

Felismervén a piaci igényeket 2010-ben bevezették a máig érvényes öt éves jótállást. Az Immergas gázkazánok öt éves garanciája igen kecsegtető. Ennek van természetesen pár előfeltétele, az egyik, hogy a cég által megbízott szakemberek üzemeljék be a berendezéseket. A használatba vétel dátuma onnan indul, hogy ez megtörtént, akkor is, ha más úton módon már korábban használatba vették a készüléket. Ugyanakkor a vásárlástól nem lehet évekig elhúzni ezt a pillanatot, mindig kérdezzünk rá, mennyi időnk van a hivatalos beüzemeltetést elintézni! Az Immergas Hungária lendülete a későbbiek folyamán sem csökkent. 2012-ben bezsebelték a “Business Superbrands 2012” díjat és hazánkban is széles szervízhálózatot kezdtek kiépíteni.

Immergas a köztudatban

Az Immergas 2014-ben ünnepelte ötvenedik születésnapját, így az innováció jegyében új logóval álltak elő. Természetesen Caius Camillus már korábban is kapott egy egy új külsőt, most azonban teljesen felfrissítették a hadvezér stílusát. A cég ekkorra már piacvezetőnek számít Olaszországban, és újabb gyárat alapított Szlovákiában, Poprádon 2007-ben. Hazánk számára is leginkább a szomszéd ország gyára állít elő termékeket, mint a gázkazán.

Az Immergas piacvezetői pozíciójának és méltán híres népszerűségének kulcsa a folyamatos fejlesztés. A minőséget célzó és folyamatosan napirenden tartó elvárások lényeges eleme, hogy folytonosan energiát öljenek a kutatásfejlesztésbe. Ez új technológiát, új gyártóegységeket, és a szakemberek képzését jelenti. Emellett folyamatosan figyelnek a korábban piacra dobott termékek által összegyűjtött tapasztalatokra is. Ezen termékkövetés fontos részét képezi, hogy a szervízhálózat által mozgósított szakemberek visszajelzéseit összegyűjtsék és ebből lényeges következtetéseket vonjanak le nem csak a termékeik esetleges hiányosságairól, de a vásárlói igények változásáról is.

Ez a szervízhálózat az egyik kulcsa annak, hogy egy Immergas méretű nemzetközi cég is képes élő kapcsolatot ápolni a vásárlóival. Különböző központok szolgálják a szakemberek képzését és az újonnan piacra dobott termékek megismertetését a helyi szerelőkkel. Ugyanez a hálózat lép működésbe, meghibásodás esetén. A legtöbb termékük, mint az Immergas kombi gázkazán öt év jótállással bír, ez alatt az idő alatt már ismert a legtöbb szokványos „meghibásodás”. A szokványosan fogyó alkatrészek általában raktáron hevernek a helyi szervizközpontokban, hogy meghibásodás esetén ne kelljen egy téli fűtés szezonban akár napokig fűtés nélkül meglenni.

gázkazán-kép2

A környezettudatos Immergas

Napjainkban az egyik legfontosabb újítás a fűtéstechnikai szereplők termékkínálatában a különféle környezettudatos megoldásokban rejlik. Az Immergas más vállalatokhoz hasonlóan is a természetes energiaforrások felé fordul. Már 2008-ban megkezdték az általuk fejlesztett szolár rendszerek forgalmazását, azóta különféle napkollektorok és napelemes rendszerek is megjelentek a kínálatukban. A legnagyobb előny, hogy az Immergas termékek szabadon csatlakoztathatóak már kiépített vagy akár évek óta üzemelő kazánokhoz is. Ez azt jelenti, hogy egy szabad csonkra a frissen megvásárolt napkollektor is beköthető, így különösebb átalakítás nélkül szolgálja majd háztartásunkat a berendezés.